Ζήκου Λαμπρινή

Ζήκου Λαμπρινή

Director of Quality Assurance – Qualified Person, DEMO SA Pharmaceuticals

Η κυρία Ζήκου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Συνέχισε τις σπουδές της στο ίδιο Τμήμα κάνοντας τη Διδακτορική της Διατριβή στην Οργανική Σύνθεση. Συμμετείχε με το ερευνητικό της έργο σε περισσότερες από δέκα επιστημονικές δημοσιεύσεις και διεθνή συνέδρια.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το 2008 στην εταιρεία DEMO SA Pharmaceuticals με το ρόλο του Site Director Assistant. Σύντομα ανέλαβε ρόλο Quality Assurance officer στα πλαίσια του οποίου τα 4 επόμενα χρόνια ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με διερευνήσεις αποκλίσεων και παραπόνων, project τεκμηρίωσης, τα Master Production Documents και την αξιολόγηση του SAP ERP συστήματος της εταιρείας. 

Το 2013, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το Τμήμα Εταιρικής Ανάπτυξης, συνέχισε την πορεία της αναλαμβάνοντας τον απαιτητικό ρόλο του Ειδικευμένου Προσώπου της DEMO SA διαμορφώνοντας το ρόλο του στο σύστημα Ποιότητας της εταιρείας σύμφωνα με τα επαγγελματικά και νομικά του καθήκοντα. 

Από το 2017 έχει την ευθύνη του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας της DEMO SA, στην αρχή μέσω του ρόλου της ως QA Manager και πρόσφατα με τη θέση του QA Director, διευθύνοντας ένα Τμήμα 30 ανθρώπων. Σε αυτά τα πλαίσια βελτίωσε το Σύστημα Ποιότητας, συνέβαλε στην επιτυχή πιστοποίηση της εταιρείας από νομοθετικές αρχές σε όλο τον κόσμο, συμμετείχε στην αξιολόγηση και πιστοποίηση πάνω από 12 νέων παραγωγικών πτερυγών/γραμμών και εξασφάλισε τη συνεχή συμμόρφωση της εταιρείας με τα υψηλότερα διεθνή ποιοτικά πρότυπα.