Τόμου Αφροδίτη

Τόμου Αφροδίτη

Technical Manager, Goodfellow

Η κα. Τόμου Αφροδίτη σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, όπου και συνέχισε τις σπουδές της. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.) από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χημείας και Τεχνολογίας Υλικών», του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι Διδάκτορας (PhD) του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. (Τη διδακτορική της διατριβή την διετέλεσε υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Δρ. κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλου με θέμα: «Μελέτη μαγνητικών ιδιοτήτων και αλληλεπιδράσεων ανταλλαγής σε νανοσύνθετα μαγνητικά υλικά».) 

Στη συνέχεια μετέβη στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Cambridge, όπου εργάστηκε ως Product Development Engineer στην εταιρία Cametics Ltd, start-up εταιρία του πανεπιστήμιου του Cambridge, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Dr. Krzysztof koziol (ένας από τους καλύτερους καθηγητές υλικών γραφενίου παγκοσμίως), με στόχο την παρασκευή νανο-σύνθετων υλικών με βάση το γραφένιο. Έπειτα και μέχρι σήμερα εργάζεται ως Technical Manager στην πολυεθνική εταιρία Goodfellow, η οποία παράγει και διανέμει υλικά για έρευνα σε πανεπιστήμια αλλά και εταιρίες παγκοσμίως.

Είναι ενεργό μέλος Ενεργό μέλος του Global Business Innovation Programme, του δημόσιου οργανισμού Innovate UK, με κυρίως θέμα το Γραφένιο (Graphene), καθώς και συμμετέχει ενεργά στο British Standards Institution (BSI) graphene group, UK-China Graphene joint working group, η οποία είναι μια κοινή ομάδα εργασίας που θέτει τις προδιαγραφές του Γραφενίου (Graphene standardisation).