Ταουσάνης Χρήστος

Ταουσάνης Χρήστος

Επιστημονικός Διευθυντής EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας

Ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης είναι σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού & ιδρυτής της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας και διδάκτωρ στο θεματικό πεδίο της συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Εργάστηκε για αρκετά έτη στον ιδιωτικό τομέα σε εκπαιδευτικούς φορείς και συνεχίζοντας την καριέρα του στο δημόσιο τομέα, διετέλεσε, επί τετραετία, Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στη Δημοτική Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε και επέβλεψε πρωτοποριακά προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης αλλά και παιδαγωγικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Είναι από τα πρώτα πιστοποιημένα στελέχη στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί στο ανώτερο Μητρώο Στελεχών Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Επιπέδου του ΕΟΠΠΕΠ και της International Association for Educational and Vocational Guidance (I.A.E.V.G.).
Παράλληλα, έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά,  πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και εκατοντάδες άρθρα και έρευνες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα παιδείας σε διάφορες εφημερίδες (ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.ά.), και έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής καριέρας.
Ως keynote speaker έχει δώσει περισσότερες από 1000 διαλέξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα τις οποίες έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 80.000 μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς και έχει δώσει και σχετική ομιλία σε TEDx Event στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, έχει έντονη συγγραφική δραστηριότητα στο πεδίο της επαγγελματικής συμβουλευτικής (Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα, Επιλέγω Μεταπτυχιακές Σπουδές, Στην Σκακιέρα της Καριέρας) και φέτος κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ» που διατίθεται από τις εκδόσεις Πατάκη και είναι ο πρώτος οδηγός σπουδών «μεικτής πραγματικότητας» στην Ελλάδα! Τέλος, συμμετείχε στο πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ., διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και δίδαξε και διδάσκει Συμβουλευτική σε προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Δ.Π.Θ. & του Πανεπιστημίου Θράκης.