Μιτάκης Μανώλης

Μιτάκης Μανώλης

Head of Communications & Public Affairs, Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου της Πάτρας.

Εργάζεται στη Φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim απο το 1990. Ξεκίνησε την καριέρα του απο τη θέση του  επιστημονικού  συνεργάτη στο τμήμα Ιατρικής ενημερωσης (1990). Στη συνεχεια εξελίχθηκε στη θέση  Product manager σε αναπνευστικά και καρδιολογικά προιόντα(1992-1994). Κατόπιν η εταιρεία τον προώθησε στη θέση του International Product Manager στα κεντρικά της εταιρείας. (1994-1997). Επιστρέφοντας απο τη Γερμανία ανέλαβε τη διεύθυνση του αναπνευστικού τμήματος της εταιρείας. Το 2007 τοποθετήθηκε επικεφαλής του τμήματος market access. Απο το 2013 μέχρι σημερα είναι επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας & εταιρικών υποθέσεων (public affairs) της εταιρείας, ενω παράλληλα απο το 2018 έχει παράλληλα την υπευθυνότητα της συνεργασίας της εταιρείας με τις ενώσεις ασθενών. Απο  το 2021  είναι πρεσβευτής της Boehringer Ingelheim Hellas στην αειφόρο ανάπτυξη.

Έχει διατελέσει κοσμήτορας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management.

Έχει ασχοληθεί επισταμένα με την επικοινωνία φαρμακοποιού ασθενή έχοντας συγγράψει 5 βιβλία στα γνωστικά πεδία της συμβουλευτικής φαρμακευτικής, της φαρμακευτικής φροντίδας και της φαρμακευτικής επικοινωνίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη φαρμακευτική πολιτική, το φαρμακευτικό marketing, και τη συμβουλευτική φαρμακευτική σε εξειδικευμένα περιοδικά του κλάδου, καθώς και άρθρα για την ιστορία του φαρμάκου σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά

Είναι εισηγητής στο αντικείμενο της Εθνοφαρμακολογίας στους μεταπτυχιακούς φοιτητές Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ομιλεί Αγλλικά Γαλλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.