Μακρής Μιχάλης

Μακρής Μιχάλης

Senior Credit Risk Officer, Eurobank

Ο κύριος Μακρής σπούδασε στο Μαθηματικό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Αναλογιστική και Διοικητική κινδύνου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. 

Κατά την διάρκεια των σπουδών δούλεψε σε εταιρείες λιανικού εμπορίου όπως Bershka και GAP (2003-2008), σε εταιρεία συστημάτων μηχανογράφησης στην προώθηση προϊόντων (2008-2010), στη Λαϊκή αγορά σαν παραγωγός και πωλητής (2011-2012), στην Τράπεζα της Ελλάδος κάνοντας πρακτική (2012-2013) και στα Public σαν ταμίας (2013-2014).

Μετά το πέρας των σπουδών ξεκίνησε να δουλεύει σαν Advanced Analytics Consultant στην Qualco, εταιρεία συστημάτων μηχανογράφησης, στην οποία ήταν μέρος μιας ομάδας που έφτιαχνε βάσεις δεδομένων (SQL Server) για Reporting σκοπούς, μοντέλα προβλέψεων για Credit Risk και Debt Management (Python, R, SAS) και Interactive Dashboards (Yellowfin, Tableau) (2014-2016).

Στην συνέχεια εργάστηκε σαν Senior Data Analyst στη Wind (εταιρεία τηλεπικοινωνιών) στην οποία ήταν υπεύθυνος για την δημιουργία μοντέλων για καμπάνιες Up-selling, Cross-selling και Customer Retention καθώς και για την παρακολούθηση αυτών των καμπανιών (Power BI).

Τέλος εργάστηκε σαν Senior Credit Risk Analyst στην Eurobank, στην οποία ξεκίνησε κάνοντας το development, validation και calibration των Credit Risk μοντέλων της τράπεζας (PD, LGD, EAD) και αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος όλων των Modelling μεθοδολογιών που έχουν σχέση με το Corporate Portfolio (IRB, ICCAP, IFRS9, Stress Testing).