Γιαννοπούλου Αιμιλιανή

Γιαννοπούλου Αιμιλιανή

CFSP Clinical Research Associate 2, IQVIA

Η Αίμιλη Γιαννοπούλου είναι κλινικός φαρμακοποιός. Σπούδασε στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, από το οποίο αποφοίτησε το 2012. Έκανε πρακτική άσκηση σε ιδιωτικά φαρμακεία της Πάτρας και της Αθήνας, καθώς και σε φαρμακείο νοσοκομείου και έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του φαρμακοποιού (2013). 

Από το 2013 μέχρι και το 2017, εργάστηκε ως φαρμακοποιός σε ιδιωτικό φαρμακείο ενώ παράλληλα το 2014, ξεκίνησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών πάνω στην Κλινική Φαρμακευτική, στη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο ολοκλήρωσε το 2016. 

Τον Ιανουάριο/2018, ξεκίνησε να εργάζεται στην κλινική έρευνα ως επιτηρήτρια κλινικών μελετών (Clinical Research Associate/CRA) στην εταιρεία Qualitis Ltd αναλαμβάνοντας την επιτήρηση κλινικών μελετών από διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες και πάνω σε διαφορετικές θεραπευτικές περιοχές όπως στην ουρολογία, ογκολογία, ρευματολογία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια κ.α. Τον Οκτώβριο/2020 εντάχθηκε στο δυναμικό της IQVIA RDS ως CRA 2 και από τότε εργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα για την εταιρεία Roche, πάνω σε κλινικές μελέτες ογκολογίας, νευρολογίας & οφθαλμολογίας.