Χαλαμανδάρης Γιώργος

Χαλαμανδάρης Γιώργος

Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Γιώργος Χαλαμανδάρης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών ΗΥ του Ε.Μ.Π., συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Imperial College του Λονδίνου, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα MSc στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και πραγματοποιώντας το διδακτορικό του στην Ποσοτική Χρηματοοικονομική (Quantitative Finance).  


Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στο χώρο των χρηματοοικονομικών αγορών, με έμφαση σε αυτές των παραγώγων και των τίτλων σταθερού εισοδήματος, όπως και στις εφαρμογές τεχνικών μηχανικής μάθησης για την αξιολόγηση επενδυτικών στρατηγικών. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά του χώρου (Journal of Banking and Finance, Journal of Empirical Finance, Journal of International Money and Finance, Quantitative Finance, και European Journal of Finance, μεταξύ άλλων), εργασίες που παρουσιάστηκαν σε περισσότερα από 30 διεθνή επιστημονικά συνέδρια με κριτές, και άρθρα σε συλλογικούς τόμους. Το ερευνητικό του έργο έχει λάβει συνολικά ένα αξιόλογο αριθμό ετεροαναφορών, ενώ ο ίδιος συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Πριν την ένταξή του στο πανεπιστήμιο, απασχολήθηκε στο χώρο των διεθνών αγορών εργαζόμενος στη NatWest Markets στο Λονδίνο, στην Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα, και στην EFG Eurobank.