Βουτυράς Ορφέας

Βουτυράς Ορφέας

Associate @Corallia & ESA BIC Greece

Ο Ορφέας Βουτυράς είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και κάτοχος Διπλώματος από την ίδια σχολή.

Από το 2013 εργάζεται ως Ερευνητής Μηχανικός στο Εργαστήριο Κατανεμημένης Γνώσης και Συστημάτων του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα έργα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Από το 2016, είναι Σύμβουλος στο Corallia, με βασικό στόχο την ανάπτυξη του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster). Συμμετέχει στην ετήσια ανανέωση του «Στρατηγικού Σχεδίου» του cluster και σε σχετικά έργα έρευνας και καινοτομίας, καθώς και σε τεχνικές μελέτες σχετικές με την ανάπτυξη διαστημικών έργων. Από τις αρχές του 2021, προσφέρει τεχνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νεοφυείς επιχειρήσεις του επιχειρηματικού επιταχυντή egg-enter.go.grow του Corallia, ενώ έχει το ρόλο του Science & Technology Associate στο κέντρο επιχειρηματικής εκκόλαψης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα, ESA BIC Greece.

Είναι ο κύριος συγγραφέας του βιβλίου «Από τον Πλούτωνα, με αγάπη».