Ανωμερίτης Γιώργος

Ανωμερίτης Γιώργος

Διευθυντής Διεύθυνσης Project Finance, Eurobank

Ο Γιώργος Ανωμερίτης είναι απόφοιτος τους Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2001) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στα Χρηματοοικονομικά (MSc Finance) από το Πανεπιστήμιο Lancaster του Ηνωμένου Βασιλείου (2002-2003).


Η εργασιακή του πορεία είναι αποκλειστικά στον τραπεζικό κλάδο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 2001 στη Citibank στο χώρο της λιανικής τραπεζικής, ενώ από το 2005 εργάζεται στον όμιλο Eurobank στο χώρο των χρηματοδοτήσεων μεγάλων έργων (Project Finance) στη Γενική Διεύθυνση Corporate & Investment Banking.


Κατά τη 17ετή παρουσία του στον όμιλο Eurobank έχει ολοκληρώσει υπό την ευθύνη του σειρά σημαντικών συναλλαγών είτε στο χώρο των δανείων είτε στο συμβουλευτικό πεδίο στους τομείς των υποδομών (πρόγραμμα Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων με Σύμβαση Παραχώρησης, χρηματοδότηση πρώτου έργου ΣΔΙΤ, ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων, κτλ), στο χώρο της ενέργειας (εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες) και των τηλεπικοινωνιών.


Σήμερα είναι επικεφαλής της διεύθυνσης Project Finance της Eurobank, έχοντας στο ενδιάμεσο περάσει από όλα τα στάδια εξέλιξης εντός της ομάδας του Project Finance.